startsiden
bakgrunn
leseplater
ebøker
fremtiden
glossar
myteknuser
pekere

kommentér
ta kontakt

Eboka: litteraturens fremtid?

Velkommen til et nettsted som tar for seg det mest spennende fenomenet innen moderne publisering: Digitaliseringen av all tekst. Prosessen som for lengst er begynt i andre medier er nå kommet til bokbransjen.
    På disse sidene får du vite mer om ebøker og leseplater, hva som finnes i dag og hva som vil komme i morgen, og hvordan utviklingen vil påvirke deg enten du er leser, bransjeansatt, bibliotekar eller forfatter.
    Disse sidene er i sin helhet skrevet og vedlikeholdt av forfatteren Eirik Newth, som har brukt Internett siden 1985, og har publisert til World Wide Web siden 1994. Som pbokforfatter kan du selvsagt spørre deg hvorfor jeg bruker krefter på å beskrive en teknologi som på sikt kan true mitt levebrød. Nøkkelordet her er struts.
    De siste årenes utvikling har overbevist meg om at også bokbransjen vil måtte ta i bruk elektroniske medier, og da er det å stikke hodet i sanden en ren dødslinje for alle som bryr seg om litteraturen.
    Det er viktig å understreke at jeg ikke har noen forbindelse med noe firma som er omtalt her. Mitt syn på eboka er helt og holdent mitt eget, og når jeg forsøker å si noe om hvordan fremtiden vil bli er det med full viten om at virkeligheten sannsynligvis vil se helt annerledes ut.  

Les online-artikler om ebokbransjen

Sist oppdatert 23.05.2001 14:28

Copyright © 2001 Eirik Newth