Har nettopp holdt en forelesning om fremtiden for hundre våkne og flotte skoleelever i Mjøndalen. Det føltes litt spesielt å snakke om temaet Hvordan blir verden i det 21. århundre på dagen for utbruddet av det mange regner som en typisk fremtidskonflikt: ressurskrigen. Jeg siterer fra Fremtiden:”Etter hvert som befolkningen vokser og naturen ødelegges i store deler av verden, blir det vanskeligere å klare seg. Da vil flere kriger starte fordi folk kjemper om ressursene i et område, for eksempel vann.” Eller, som i tilfellet Irak, olje.

Nerdekommentar: Dette ble lagt inn med Opera på en Zaurus 5500, via mobiltelefon på toget mellom Mjøndalen og Lier. Togblogging (Google gir 0 treff – er jeg den første som bruker ordet på norsk, mon tro?) fra PDA er altså mulig, i alle fall på jernbanestrekninger med få tunneller. Tidsstempelet nedenfor viser at toget var i rute, for øvrig. 🙂