Skal man til ukjent destinasjon med offentlige transportmidler trengs det et kart. Om noen år vil vi alle ha mobiltelefoner med innebygd satellittnavigasjon (GPS) og interaktive kart, og kan følge reisen mot målet fortløpende på skjermen. I mellomtiden går det an å gjøre dette:

1. Finne nærmeste holdeplass med Trafikanten eller en lignende tjeneste.
2. Finne et oversiktkart over området med f.eks. Finn (søk på adressen)
3. Ta en skjermdump av kartet med f.eks. Gimp.
4. Overføre kartbildet til en lommedatamaskin (PDA), f.eks. en Zaurus 5500.
5. Følge nervøst med på skjermen mens man sammenlikner med veiskilt.
6. Håpe på at batteriet varer til man kommer fram.

Dette høres sikkert passelig nerdete ut, men interaktive karttjenester kan bli en pengemaskin på sikt. Tenk deg en mobiltelefon som ikke bare viser din posisjon på kartet med noen meters presisjon, men som i tillegg viser alle nærliggende skoler, bibliotek, butikker, hoteller etc etc.

Tjenesten vil også være i stand til å varsle deg når du nærmer deg et forhåndsbestemt mål eller en kategori med mål. Eksempel: du kan be om å varsles når du er i nærheten av pizzarestauranter. Som motytelse får du rabatt når du viser fram en kvittering på skjermen. Det er lett å tenke seg hvordan musikk- og motebransjen vil satse tungt på ungdom. Og Nokia-parafrasen “Annoying people” får en helt annen betydning…