I den norske sesongavslutningen på “The West Wing” (hvis hovedpoeng jeg spoilet grundig nede til venstre i denne bloggen) spiller en krise ombord i den Internasjonale romstasjonen en viktig rolle. Av en eller annen grunn er det umulig å redde astronautene med de svært pålitelige Sojus-arbeidshestene, og det eneste alternativet som gjenstår er en hemmelig, militær romferge. “West Wing” krydrer ofte handlingen med rykter og konspirasjonsteorier som svirrer der ute, og dette har gjort rundene i årevis. Jamfør denne saken om Blackstar-systemet fra tidsskriftet “Aviation Week” (også kjent som “Aviation Leak”):

This two-vehicle “Blackstar” carrier/orbiter system may have been declared operational during the 1990s. A large “mothership,” closely resembling the U.S. Air Force’s historic XB-70 supersonic bomber, carries the orbital component conformally under its fuselage, accelerating to supersonic speeds at high altitude before dropping the spaceplane. The orbiter’s engines fire and boost the vehicle into space. If mission requirements dictate, the spaceplane can either reach low Earth orbit or remain suborbital.

Skal man tro “Aviation Week”, er systemet (som selvsagt er godt skildret i Wikipedia) så hemmelig at ikke engang ledende amerikanske militære kjenner til det. Litt som “Men in Black”, med andre ord. 😉