4240283_97825b9b35.jpgJeg forsømte meg forrige torsdag, og tar det igjen med en dobbeltposting. Først nok en håndarbeidsoppskrift (hva er det med blekkspruter som utløser slik kreativitet i folk?), denne gangen en strikkeoppskrift på nautilus-blekkspruter. Medlemmene av blekksprutslekten Nautiloidea er fysiologisk primitive, men beskytter seg med et skall som er et enestående vakkert eksempel på en logaritmisk spiral i naturen. Disse små krabatene (for å bruke en standardfrase fra “Ut i naturen”) har eksistert nesten uforandret i bortimot 500 millioner år – de trykket i seg trilobitter millioner av år før den første lungefisken krøp på land, og vil antagelig knaske på de fjerne etterkommerne etter rekene lenge etter at vi har utviklet gigantiske, hårløse hoder og forlatt kloden. Vel verdt en strikke-hyllest for de av oss som strikker, eller en skål for de av oss som drikker.
Siden det blir en stund til neste gang jeg blogger blekksprutting (det er sommer, og på tide å oppsøke blekksprutene i deres rette element) er min andre peker til Flickr, nærmere bestemt til to av de talløse virtuelle møteplassene folk ikke kunne skape seg før vebbtonull. Tentacles – The Pool for Cephalopods of the Subclass Coleoidea er for blekksprutfetisjister sånn i sin alminnelighet, mens Welcome, Squid Overlords er alle som har tatt inn over seg det faktum at den samlede blekksprutbiomassen nå overgår menneskebiomassen (og ja, det inkluderer amerikanerne). Med tanke på debatten om innvandreres lojalitet tidligere i sommer, syns jeg det er på sin plass å tone flagg: når blekksprutene overtar, kommer jeg til å stå i fremste rekke (med denne T-skjorta på) og hilse vår nye herskerklasse velkommen. Tross er blekksprutene å foretrekke i Regjeringsbygget fremfor disse karene, for ikke å snakke om disse.