neopangea-forside-liten.jpgSom TV2 Nettavisen fikk med seg, ble min siste bok nevnt under Cappelens høstlansering igår. Det dreier seg om mitt første skjønnlitterære verk, og er noe så uvanlig i norsk sammenheng som en “hard” science fiction-bok. Tittelen er Neopangea (et saftig hint om handlingen for min mer nerdete lesere), omslaget kan ses på denne veldig uferdige presentasjonssiden og lanseringen skjer om litt over en måned. Jada, jeg vet – samtidig med at jeg er er travelt opptatt med visse andre ting. Det blir en hektisk høst. 😉
På den annen side er det godt å endelig se slutten på en prosess som har pågått et par års tid. Jeg er allerede blitt stilt det uunngåelige spørsmålet “Hva er forskjellen på å skrive faglitteratur og skjønnlitteratur?” flere ganger enn jeg har tall på, og kommer sikkert til å bruke litt plass på det i bloggen også. Spørsmålet er interessant og aktuelt: striden rundt Gaarders kronikk viser hva som kan skje når en forfatter ikke helt forstår hva det innebærer å krysse den viktigste av alle genregrenser. Om jeg har forstått det, må mine lesere bedømme. Det blir en spennende høst.