Ulf Stark deler ut pris

Bildene fra bokmessen i Göteborg og utdelingen av Nordisk barnebokpris er nå flickret. Over ses Ulf Stark (en helt for oss som jobber med barnelitteratur, og en meget morsom og hyggelig fyr) i ferd med å dele ut prisen til undertegnede. Blant andre nyheter: fikk tilsendt første eksemplar av Neopangea igår, og fikk beskjed om at Tallenes verden kommer ut i Sør-Korea. Mine gamle travere Jakten på sannheten og Fremtiden er solgt til et forlag i Beijing (de ble utgitt i Taiwan for mange år siden), hvilket får meg til å undres på hvordan avsnitt som dette (fra Jakten på sannheten) vil bli mottatt:

Akkurat som i Europa, ble det slutt på nye oppdagelser og oppfinnelser. Den kinesiske tenkemåten kan ha vært en grunn til at det hendte i Kina. […] Folk skulle følge loven, og de skulle være lydige mot keiseren og andre som hadde makt. En kone måtte lystre mannen sin, og ungdom måtte respektere de eldre. Et problem med denne tenkemåten er at den gjør det vanskelig å stille spørsmål. Husker du at jeg ba deg om å tvile, og ikke stole på alt du leser?