…er ifølge Wikipedia det fotbaserte motstykket til “wardriving”, som altså handler om å kjøre rundt og finne åpne wifi-nettverk. Idag fikk jeg en ufrivillig spasertur gjennom Grünerløkka (punktert sykkelslange), og benyttet sjansen til å se hvor mange nettverk iPaqen kunne fange opp underveis. Fra jeg gikk hjemmefra spratt det opp to-tre nye nettverk for hver femte meter, med navn som “Viva hate”, “Barbie”, “Handcuff”, “HimmelNett” og “MortensHemmeligeNettverk” (vi snakker om ironiens hjemstavn i Norge, tross alt), i tillegg til de uunngåelige “Linksys”, “Belkin” og allestedsnærværende “default”. Grünerløkka er simpelthen blitt en eneste stor trådløs sone. Veldig kjekt for den som er på reise med bærbar PC. Ikke fullt så kjekt for den som bruker Windows Mobile 2003, som ikke tålte alle nettverkene og kræsjet etter en liten stund. 😉