…kommer fra Steve Jobs, som i et intervju med New York Times avviser Amazon Kindle på denne måten:

It doesn’t matter how good or bad the product is, the fact is that people don’t read anymore. Forty percent of the people in the U.S. read one book or less last year. The whole conception is flawed at the top because people don’t read anymore.

Det kan sies mye om folks lesevaner i våre dager, som for eksempel at den veldig lette Macbook Air godt kan komme til å styrke trenden i retning av bærbare PCer som foretrukket leseredskap i godstolen. Men altså: Jobs omtaler faktisk et produkt fra Amazon.com, som ser ut til å klare seg bra i en tid da ingen leser.
Og når Macbook Air først er på tale (og det har den jo vært i heimen de siste dagene): jeg er enig med Eirik U., som syns den er underspekka i forhold til prisen (som forøvrig er svinsk mye høyere i Norge enn i USA). T40en er nå så gammel at den kan komme til å ryke når som helst, og jeg er på jakt etter en ny maskin som er lett å drasse med seg på fly, tog, ferjer og busser land og strand rundt.
Min erfaring er at en maskin på litt over to kilo ikke er merkbart mer vrien å ha med seg enn f.eks. en Psion 7 på rundt kiloen. Batterilevetid og evne til å snakke med alle de snodige projektørene jeg møter rundt forbi er langt viktigere, og der er erfaringene med T40en og xrandr utelukkende positive. Mens Jorunns Pro sliter med vår hjemmeprojektør, og jeg ofte har sett Macbrukere svette med DVI-til-VGA-overgangene sine på konferansehoteller. Macbook Airs mini-DVI? Skeptisk!
Plusser jeg en kilo og en centimeter mer i tjukkelse på Airen, får jeg en dønn robust og Linuxkompatibel Lenovo T61, som teknisk sett er langt mer maskin for pengene, for et par laken mindre. Alternativt kan jeg gå opp i pris (eller kraftig ned sammenlignet med den dyreste versjonen av Air) og få en maskin som både er lettere enn Airen og har langt bedre batterilevetid… Eller hva med å vente til neste versjon av eee kommer på markedet, og få noe som virkelig er bærbart, og så billig at man har råd til å bytte den ut hvert år om man vil?
Uansett: Siste Stevenote var sikkert morsom for de frelste, men noen iPhone-lansering snakker vi så definitivt ikke om…