logitech-presenter.jpgDet lille redskapet til høyre har vært min trofaste følgesvenn et års tid nå, og har virkelig revolusjonert forelesningsvirksomheten. Logitech Cordless 2.4Ghz Presenter er en fjernkontroll med innebygd timer og vibrasjonsalarm som virkelig er konstruert etter prinsippet om at enkelthet er best. Kontrollen består av to deler, en USB-plugg (her stikker den ut av kontrollen, normalt er den helt skjult) som uten videre fungerer i Windows, OS X og Linux, og en fjernkontroll som fungerer med alle programmer som støtter Page Up/Page Down (PowerPoint, Keynote, OpenOffice, for å nevne noen).
Den innebygde timeren teller ned fra et forhåndsinnstilt tidspunkt, har et lett avleselig display og lydløs vibratoralarm 5 og 2 minutter før slutt. Dermed skal det mye til for at jeg går over tiden (såsant jeg har kjørt gjennom forelesningen på forhånd, men det er et annet tips). Kontroll over tiden er bra, men den viktigste bonusen er økt bevegelighet. Forelesere har ulike preferanser – jeg liker å bevege meg på scenen. Jeg har alltid latt meg engasjere og inspirere av talere som vet hvordan de kan forsterker det verbale budskapet med kroppsspråk, men det er svært vanskelig å få til om man er bundet til bordet som PCen står på. Eller enda verre: om man må be noen om å skifte lysbilde, slik jeg fremdeles opplever til tider…