Fra nyttår blir LufthansaSAS det andre selskapet i Europa som åpner helautomatiske ruter. Autopiloten har lenge vært istand til å styre et fly fra takeoff til landing, det eneste som har holdt pilotene i cockpit er passasjerenes motvilje. Men LufhansaSAS mener den siste tidens prisstigning på flybensin gjør det nødvendig å ta farvel med pilotene, da det ikke finnes andre steder å kutte om man vil unngå enda dyrere flybilletter. LufthansaSAS understreker at alle automatiske fly vil ha en kabinansatt ombord, som er sertifisert for å overta styringen om noe går galt underveis. På alle de aktuelle rutene vil det også finnes pilotstyrte alternativer, men de vil koste 20 % mer, melder selskapet.
Bergensordfører Geir Pettersen ble valgt til leder av det nye Vestlandspartiet på et møte i Bergen igår. Partiet har som mål å rive Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal løs fra resten av Norge, og skape en ny stat med Bergen som hovedstad. Pettersen legger ikke skjul på at håndteringen av de tre orkanene i fjor høst er en viktig årsak til at protestpartiet ble dannet, og uttaler: “Det er vi som produserer velstanden her i landet, og likevel ble vi sviktet av politikerne i Oslo da det gjaldt som mest. Slik vi ser det nå, får vi bedre vilkår som en fri stat som er medlem av EU, enn som en del av Norge.” Statsministeren var ikke tilgjengelig for kommentar.
Kristelig senterparti går inn for et lovforbud mot salg av 3V-spill til ungdom under 25. 3V, som skaper en ekstremt realistisk kunstig virkelighet, er blitt en stor suksess i spillmarkedet, og mange mener teknologien kommer til å erstatte digital-TV om få år. Men KrS mener at den direkte stimuleringen av hjernen som foregår når man bruker 3V, er minst like skadelig som alkohol og andre rusmidler, og at et forbud derfor er nødvendig. Kulturminister Espen Lind avviser problemstillingen, og minner om at folk også protesterte den gang vi fikk TV og dataspill, uten at man har klart å bevise at brukerne fikk skader av det.
Forskere ved Universitetet på Ås utenfor Oslo mener at regjeringen nå må legge skatt på kjøtt fra kveg, slik at prøverørsbiff kan få en fair sjanse. Prøverørsbiffen, som er dyrket i store tanker med næringsstoffer, sliter med å overbevise forbrukerne. Forskerne mener at prøverørsbiffen smaker det samme som vanlig biff, er sunnere og langt mer miljøvennlig å produsere, og at det nå bare er prisen som hindrer et gjennombrudd i markedet. Norges Bondelag er sterkt kritisk til forslaget, og kaller det “et forsøk på å ødelegge norsk landbruk med kunstig Frankenbiff”.
(Som lest på P4 10. juni 2008)