To metoder, to mulige utfall av USA-valget
Den 12. juni sa forutsigelsesmarkedet Intrade Prediction Markets at Barack Obama med stor sannsynlighet (61,2 %) vil vinne valget over John McCain (34,1 %) i presidentvalget i USA. Da det er summen av handlingene (kjøp og salg) til tusenvis av ikke-spesialister som angir trenden her, er dette et eksempel på forutsigelse etter prinsippet om “bottom-up”, eller nedenfra-og-opp…
Nyheter fra 2018, 2028, 2038 og 2048, som lest på P4 denne uken.
Konflikter mellom kjæledyr og hjemmeroboter
Dette er faktisk blitt noe man må ta hensyn til, kan Wall Street Journal berette. Roomba-serien av støvsuger- og vaskeroboter og lekerobotene fra Wowee er blitt solgt i så mange millioner eksemplarer verden rundt at tusenvis av hunder og katter har måttet forholde seg til slike teknologiske inntrengere. For sikkerhets skyld inntrengere de ikke har noen naturlige forutsetninger for å forstå, og resultatet kan bli som i denne YouTube-videoen
Økning av bensinprisen virker i USA
Det mest upopulære av alle tiltak, å heve prisen på drivstoff, er det som har best mulighet til å gi en reduksjon melder Transportøkonomisk institutt (TØI)…