De siste dagene har jeg snakket mye om hvordan datamaskiner til fem hundre kroner eller mindre kan komme til å endre verden, fordi de gjør det mulig for millioner av medlemmer av den nye middelklassen i Kina og India å komme seg på nettet. ASUS Eee, den lille bærbare som ble lansert til rundt tusenlappen i Asia, satte standarden, og nå følger et kinesisk firma opp med en bærbar til $98, HiVision miniNote.
Maskinen er utstyrt med trådløsnettverk, 1GB lagringsplass, en liten skjerm på 7 tommer, 3 USB-porter og en minnekortleser. Med en så lav pris er det åpenbart ikke mulig å betale for en Windows-lisens, og derfor er maskinen utstyrt med gratissystemet Linux. Dette er ikke en maskin du kan spille tunge dataspill på, men vanlig nytteprogramvare som nettleser, epost og tekstbehandler er forhåndsinstallert.