Via EcoGeek fant jeg en peker til en interessant NYTimes-artikkel og YouTube-videoen over, som viser en prototyp på en mykskjerm fra firmaet Plastic Logic. En mykskjerm er, som navnet antyder, en skjerm som kan bøyes og eventuelt rulles sammen. Her er bøyeligheten utnyttet slik at man gjenskaper grensesnittet fra den gode, gamle papiravisen: når brukeren drar i høyre kant, blar avisen én side framover.
Plastic Logic skal ha et produkt med inkluderte abonnementer klart til markedet i første halvdel av 2009, og avsløre prisen på CES-messen i Las Vegas i januar. Det er flere ting som slår meg her. For det første tillater jeg meg å være skeptisk til lanseringsdatoen, etter å ha fulgt ebokmarkedet de siste ti årene. For det andre kan dette nok engang vise seg å være for lite og for seint.
Som NY Times er inne på, er markedssegmentet som leser elektronisk nå vant til å få innholdet gratis. Og i overskuelig framtid vil nettavisene by på en mye rikere leseropplevelse enn mykskjermen, som vil ha relativt lav oppløsning i svart-hvitt, som ikke viser video og heller ikke lar brukeren klikke på pekere eller delta med kommentarer. Muligheten for slike løsninger ligger inntil videre i å overbevise de som fremdeles trives med papiret, om at mykskjermen er svaret. Hvilket vil si at mykskjermen både skal være billig, brukervennlig og god å lese for langsynte, for å ha en sjanse.