Ars Technica skriver om Flat World Knowledge, et nytt forlag som fra starten av 2009 skal tilby lærebøker på universitetsnivå gratis på nettet, og tjene penger ved å selge papirversjoner av bøkene, i tillegg til studeveiledninger og andre hjelpemidler.

Tekstene vil være DRM-frie, og blir lagt ut under en åpen CC-lisens. Forelesere som registrerer seg hos Flat World kan fritt endre og remikse innholdet i bøker, og slik lage skreddersydde lærebøker til sine studenter. Det skal også bygges et nettsamfunn for brukerne, der de kan hjelpe hverandre, foreslå endringer og laste opp eget innhold for deling eller salg.
I likhet med tidligere omtalte Stavanger-baserte Greenbook, er det meningen at forfatterne skal få betalt per solgte eksemplar (royalty). I motsetning til Greenbook er Flat World svært tydelige på forretningsmodellen. I tillegg til at de bruker Flash-animasjon til noe nyttig, selvsagt. 🙂