Via Espen fant jeg til Googles eldste tilgjengelige søkeindeks (fra 2001), lagt ut i anledning tiårsjubileet. Putt inn et søkebegrep, og se hvordan verden har forandret seg på sju år. “Barack Obama” gir interessante resultater – fra litt over 770 treff i 2001 til over 60 millioner idag. Eller, potensielt nyttigere: se hvordan din egen googlerank har endret seg på disse årene. Putter jeg “Eirik Newth” i 2001-søkevinduet, får jeg helt andre (og langt færre) treff enn i 2008.
At et søk på fornavnet mitt plasserer newth.net/eirik høyt opp på førstesiden, har lenge vært viktig for meg. Det er på sett og vis visittkortet mitt: bare google “eirik”, så finner du meg. Det var definitivt ikke tilfelle i 2001, noe denne skjermdumpen (klikk for stor versjon) viser:

Man må faktisk ned på fjerde side over resultater før den daværende engelske utgaven av hjemmesiden min dukker opp. Skal man peke på en enkeltårsak til at “eirik” stort sett plasserer meg blant de fire første på google.no (som jo er blitt standardsøk for norske IP-adresser siden 2001), vil jeg tro det er bloggen. Og dere som kommenterer her, eller peker hit. Takk for rankingen, folkens. 🙂