Espen og overstyrmann Ulf Larsen har en interessant kronikk om forholdet mellom Store Norske Leksikon og Wikipedia i dagens Aftenposten:

Konkurranse er flott – men det offentlige bør skjele til skattebetalernes interesser. Om SNL får tilgang til Nasjonalbibliotekets ressurser og 1 million i året fra ABM-utvikling, så bør Wikipedia få tilsvarende.Det er Wikipedia som faktisk blir brukt og lest. Penger til Wikipedia vil gå til kursing av nye frivillige bidragsytere, ikke til aksjonærer.

Det er vanskelig å være uenig i denne konklusjonen, som også har fanget NRKs interesse. Det blir diskusjon med Espen i Dagsnytt Atten idag (hvilket vil si at vi kommer på TV også – wheee!), der visstnok også Petter Henriksen fra Store Norske er med. Jeg er invitert som han som er midt imellom, lissom, og har selvsagt gjort det veldig klart at jeg kjenner begge mine meddebattanter… 😉