Mopeden er et av verdens viktigste motoriserte transportmidler utenfor det rike nord (og også svært populær i enkelte rike land, som Italia). Derfor satses det mye på miljøvennlige og bensinsnåle alternativer til dagens modeller. Det eksisterer allerede elektriske mopeder, og i nær framtid vil det finnes en rekke hybridmodeller på markedet.
Siden et hybridkjøretøy har to motorer (som regel bensin og elektrisk), står produsentene overfor to problemer: å få plass til begge på en liten mopedramme, uten at sykkelen blir klumpete og uhåndterlig, og sørge for at prisen blir overkommelig. Honda planlegger å lansere hybridmopeder i 2011, men ifølge bloggen Ecogeek har det amerikanske firmaet ELV Motors kommet motorsykkelkjempen i forkjøpet.
ELV Motors selger nå en hybridmodell for under 3000 dollar. Selv om oljeprisen er på (midlertidig?) nedtur, vil det angitte forbruk på 0,12 desiliter på mila være fristende for mange. Bra for miljøet, de gjenværende oljereservene og lommeboken, om produsentens påstander er i nærheten av virkeligheten.