Via BoingBoing fant jeg denne enkle og elegante løsningen for alle oss som er lei av å f.eks. klikke “OK” for å godkjenne bruksvilkår vi ikke gidder å lese, og som i tillegg er heldige nok til å ha en villig katt. Anne Loucks har laget en innretning med en papplate som trykker ned skilletasten når katten hennes, Simba, tråkker på den.
Hver gang hun kommer til et program som ber henne om å godkjenne bruksvilkår før nedlasting eller installasjon, legger hun platen på tastaturet og lar Simba stå for det avgjørende klikket. Anne mener hun på denne måten har sikret seg mot å bli straffeforfulgt om hun bryter et eller annet punkt i vilkårene, siden det jo ikke var hun som godkjente dem, men Simba.

Jeg har katt på tastaturet mange ganger daglig, og er sikker på at Linus, som sees i typisk pusitur over, er mer enn villig til å signere for meg på tilsvarende EULAer. Og hvorfor stanse der, egentlig? Hvis jeg gjør noen endringer i tastaturoppsettet, kan Linus også ta det juridiske ansvaret for oppstart av programvare som vanligvis fører til at man får platebransjen på nakken. Mulighetene er endeløse.
Om noen syns det er hensynsløst å bruke sine dyr på en slik måte, vil jeg påpeke at Linus er godt under straffbar alder og derfor helt trygg for lovens lange arm. Og litt kompensasjon syns jeg det er rimelig å be om for at han, takket være sin inderlige kjærlighet til tastaturet og den bærbare PCen, forkorter levetiden på begge ved å tette dem til med myk, grå kattepels…;-)