Ifjor falt boksalget i USA med 1,3 prosent til 3,08 milliarder eksemplarer, melder New York Times. Takket være prisøkning på bøker økte omsetningen en anelse, fra 39,9 til 40,3 millarder dollar. Det er voksenbøker for allmenmarkedet som har falt mest det siste året, med 2,3 prosent, men også ungdomsmarkedet viser nedgang tross markedslokomotiver som “Twilight”-serien til Stephenie Meyer.
Det store lyspunktet for bokbransjen er fortsatt sterke salgstall til utdanningssektoren, og ikke – slik man skulle tro basert på norske journalisters begeistring for Amazon Kindle – økningen i salg av ebøker:

The data examined sales of electronic books for reading devices like Amazon.com’s Kindle or Sony’s Reader Digital Book. In the adult trade segment, for example, net revenues for e-books totaled $113 million, up nearly 7 percent from $105 million in 2007. Publishers have cited increases much higher than that.