Der Spiegel har en interessant artikkel om forskjellene på det amerikanske og tyske ebokmarkedet. Mens 104 av de siste 112 bestselgerne på New York Times’ liste er lansert som ebøker til bl.a. Kindle i USA, finnes knapt tyske bøker  tilgjengelig for Sony Reader (den mest solgte leseplaten i Tyskland).
En studie utført av markedsanalysebyrået GfK tyder på at det bare ble solgt 65 000 ebøker i hele Tyskland i første halvår av 2009. Sammenlign dette med anslaget som tyder på at Kindle-kunder kjøper 600 000 ebøker i uka, og man skjønner at noe alvorlig er på ferde: kontinentets ledende teknologi- og boknasjon har så langt vendt ryggen til leseplaten og eboka.
Det er flere årsaker til dette, men Spiegel mener at tysk prispolitikk er den viktigste. I Tyskland har man en lovbestemt fastpris på bøker som innebærer at det ikke er tillatt å selge ebøker til redusert pris fra dag én. Først når billigutgaven kommer – normalt to år etter den innbundne utgaven – vil forlag kunne lansere ebøker til samme pris som billigboka.