Dagens installasjon av den nettopp lanserte Ubuntu-versjonen 9.10 var den mest smertefrie så langt. Alt jeg hadde å gjøre var å klikke på System/Administration/Update Manager, og velge oppgradering av operativsystemet. Riktignok minnet systemet meg om at jeg trengte mer plass, men etter en rask diskopprydning var jeg igang, og 25 minutter etter var et prikkfritt og splitternytt operativsystem på plass.

koala

Jeg kunne selvsagt arbeide som normalt med det gamle systemet helt til alt var lastet ned og installert, så i praksis var systemet nede i et par-tre minutter. Sammenlignet med den omstendelige prosedyren Jorunn måtte gjennom da hun oppgraderte OS X forleden, og den totale reinstallasjonen Windows XP-brukere må gjennom for å få 7 inn i burken, er dette ren science fiction i ordets beste betydning.
Så langt er det bare installasjonen på den lille Eee-PCen som har gitt meg problemer. Grafikksystemet ser ut til å ha en bug som fører til at systemet fryser når man kobler til en ekstern skjerm og trykker Fn+F8 – fryktelig irriterende for en som hadde planer om å droppe XP som projektor-system. Så langt er heller ikke det uunnværlige eee-control-programmet oppgradert til Karmic, noe som fører til at jeg ikke får utnyttet strømstyrefunksjonen i Atom-prosessoren optimalt.
For øyeblikket ser det ut til at batterilevetiden er rundt 3 timer, mot mer enn 4,5 på XP. Batterilevetid og Linux nocheinmal – when will they ever learn. 😉