Engadget skriver om leseplaten DR-900, en smekker sak med en oppløsning på 1024 x 768 punkter, berøringsfølsom skjerm, 3G, wifi og en batterilevetid på 10 000 sideomblainger. Det oppgis at filformatene som støttes er TXT, PDF og ePUB. Det mest interessante med lanseringen er at produsenten ASUS med dette går inn i ebokmarkedet for alvor. Intet ville være bedre enn om ASUS gjorde det samme for leseplatemarkedet som selskapet gjorde for databransjen i 2007 med lanseringen av de første netbookene.
Det ebokmarkedet trenger nå er ikke ennå flere dyre dingser, men billige, enkle leseplater for folk flest. Dette er spesielt aktuelt her til lands, hvor vi har en regjering som er kommet til at man istedenfor å fjerne momsen på ebøker (papirbøker er allerede momsfrie) isteden vil legge moms på ebøker kjøpt i utlandet. Ytterligere kommentarer enn den nedenfor er vel overflødige: