Poden og jeg ruller rundt i Oslos gater som en levende reklameplakat for tiden. Overalt hvor vi kommer snur folk – ikke minst barn og småbarnsfedre –  seg etter oss og glor, og stopper vi varer det ikke lenge før noen kommer bort og spør hva i alle dager vi har skaffet oss. Årsaken er at jeg nylig gikk til anskaffelse av en dings kalt “Follow Me”, et sveitsisk produkt som lar en hekte en barnesykkel på en voksensykkel, slik at de tilsammen blir en tandem.

Jeg fikk tipset om “Follow Me” av svigerfar, og kjøpte den på nettstedet köpbarnvagn.se for rundt 2000 norske kroner. Nettbutikken var ordentlig og leveringen gikk greit. Monteringen ble mer komplisert enn nødvendig var, takket være litt uskarpe, fotokopierte instruksjoner. Men har man noe mer teknisk anlegg enn meg, er konstruksjonen så enkel at monteringen nesten er selvforklarende: man erstatter spindelen på bakjulet med en spesialspindel (alternativt to spesialmuttere), og hekter hele Follow Me-rammen på den.

Follow Me-rammen hektes på en spesialspindel på bakhjulet og sikres med to skruer

Deretter fester man to spesialmuttere på forhjulet til barnesykkelen og en støtteanordning på sykkelrammen, før et støttestag justeres slik at det passer til barnesykkelens størrelse. Når alt er justert og skrudd fast, er det en smal sak å feste Follow Me til voksensykkelen og hekte barnesykkelen av og på med et håndgrep. Hensikten med den makalöse manicken er at du skal kunne transportere ditt barn trygt der det er mye trafikk eller når veien blir lang, uten at det skal gå på bekostning av den selvstendige syklingen når anledningen byr seg.
Og etter å kjørt rundt med “Follow Me” en ukes tid, kan jeg gå god for at produktet fungerer slik det skal. Det er solid i utførelsen, og en konstruksjon bygd opp av sveisede trekanter i stål tåler sykling på Oslos hullete gater uten noen form for skrangling eller slark. Det er imidlertid en god idé å følge brukerveiledningens råd om å sjekke skruer og muttere med jevne mellomrom. Særlig spindelopphenget kan bli løst etter endel kjøring, og på en langtur er det en ekstra grunn til å ha med sykkelverktøy.
Selv om tandemen blir lang (poden kaller den for “toget”) og svingeradien ditto stor, har jeg hele tiden følelsen av full kontroll. Man får fort teken med å komme seg av sykkelen for å trille uten at hele stasen velter, noe som er praktisk i travle Oslokryss. Med bare sju-åtte centimeters klaring til bakken hadde jeg regnet med at forhjulet på podens sykkel skulle slå nedi bakken ved kjøring over høye fortauskanter e.l., men det har så langt ikke skjedd.
Det mest positive er likevel den pedagogiske virkningen. For meg er sykkelen først og fremst et transportmiddel (dernest et treningsapparat), og ved å observere min opptreden i trafikken (som jeg innrømmer er blitt noe bedre etter denne anskaffelsen) lærer poden ved selvsyn hvordan man blir en syklende trafikant. Det hele skjer med et minimum av sjenanse for medtrafikanter.

Rammen kan tilpasses sykler fra de aller minste, opp til sykler for sju-åtteåringer

Ja, for få ting irriterer meg mer i trafikkbildet enn foreldre som bruker travle sykkelstier som øveplass for barn ned til treårsalderen. Ikke bare utsetter de sine barn for overhengende fare for å bli truffet av 90 kilo svett mannfolk i høy fart, de bygger også opp under den utbredte norske oppfatningen om sykkelen som et leketøy og (i forlengelse av det) sykkelstien som en lekeplass.
I Oslo skorter det ikke på steder der barn kan øve og utfolde seg på sykkel i relativ trygghet fra biler og voksne syklister, og “Follow Me” gjør det lett som en plett å sykle med barnet til slike steder. Vi har allerede begynt å sykle på grus langs Akerselva, og med tid og stunder skal doningen(e) inn i Oslomarka. Det ligger an til å bli en fin og aktiv friluftssommer, takket være Follow Me. 🙂
Oppdatering 24. juni: Det er definitivt en god idé å demontere Follow Me minst én gang i uka og gå over skruer og muttere. Særlig ser spindelen ut til å blir løs etter noe tids bruk, og bøylen som barnesykkelen hviler på kan også forskyve seg noen millimeter.
Oppdatering 26. august: Vær meget forsiktig når du sykler på glatt/vått føre med Follow Me. Egentlig sier det seg selv: den bakerste sykkelen fungerer som en henger som lett får sleng. Vi opplevde å velte på vei inn i en rundkjøring en regnvåt ettermiddag forleden uke. Heldigvis gikk det bra da hastigheten var lav og trafikken liten.
Oppdatering 29. april 2013: Har ikke lenger Follow Me da sønnen vår er blitt for stor, men husker det som et bra produkt. Derfor er det fint at systemet har fått norsk agentur – sjekk http://www.familiesykling.no (Neida, ingen har betalt meg noe som helst 😉