De siste månedene har det ved tre tidligere anledninger skjedd at en plastsekk inneholdende brukte bleier og annet avfall fra barnepass, er blitt dumpet og revet opp på baksiden av blokka vår, som regel utenfor et av våre stuevinduer. Nå har det skjedd igjen, og bildet nedenfor viser synet som møtte oss da vi så ut av vinduet imorges. Bildet er klikkbart, selv om jeg for apetittens skyld fraråder akkurat det…

Til å begynne med trodde jeg at dette kunne dreie seg om et dyr, f.eks. en grevling, som hadde raidet søppelkassene til en av de mange barnehagene i strøket. Men den urørte snøen bak huset vårt etterlater ingen tvil: det er et menneske, høyst sannsynligvis en voksen mann (fotsporene matcher mine støvler i størrelse 45). Jeg vet at det har skjedd inatt, fordi jeg har holdt øye med denne flekken en tid.

At det er uhygienisk og ubehagelig å fjerne slikt svineri er så sin sak. Mer uhyggelig er det at søppelet alltid havner rett utenfor vår leilighet, noe som jo får meg til å mistenke at dette kan ha med en av oss (mest sannsynligvis meg) som bor i leiligheten å gjøre. Hvorom alt er, så har jeg bestemt meg for å politianmelde saken. Men jeg innser jo at det er enda mer håpløst enn normalt, uten andre bevis enn noen fotspor i snøen.
Så langt har jeg iverksatt følgende tiltak: styret i borettslaget er varslet og beboere i oppganger med utsikt til dette området er bedt om å si fra om de ser noe. Jeg har snakket med bestyreren på den lokale barnehagen, som søppelet antagelig er tatt fra – de har krav på å få vite en voksen mann med interesse for baby-avføring henger rundt i strøket. Så har jeg altså fotodokumentert det hele.
Spørsmålet er så: er det noe mer jeg kan gjøre? Alle slags forslag mottas med takk.
Oppdatering: Politiet er nå varslet. De tok saken seriøst (det er opptil flere creepy aspekter ved den), og noterte seg mine opplysninger om forholdet.