På denne siden vil du finne elektroniske utgaver av familiens Newths bøker. Bøkene legges ut i kronologisk rekkefølge på denne siden, med pekere til nedlastbare filer i riktig format og en bloggposting om boken.


«Den lille vikingen»

den-lille-vikingen

Forfatter og illustratør: Mette C. Newth

Utgivelsesår: 1969

Formater: Adobe PDF (filstørrelse 6,4 MB)

Tilstand: Eboka er skannet inn fra en gammel og mye brukt original av en barnebok, og kvaliteten på innskanningen bærer preg av det enkelte steder. Sidene er digitalt etterbehandlet for å fjerne gulning som følge av alder, flekker og rifter.

Bloggposting med kommentarmulighet: 1. februar 2009


Om bruksbetingelser for ebøkene

Ebøkene publiseres under en såkalt Creative Commons-lisens, som betyr at du kan laste den ned, skrive den ut og dele av hjertens lyst med andre. De kan for eksempel fritt benyttes og spres i skoler, barnehager og bibliotek, men skal ikke brukes i noen kommersiell sammenheng uten tillatelse. Typiske eksempler på kommersiell bruk er gjengivelse i bøker, aviser, TV-programmer og liknende. Ved tvil skal forfatteren alltid kontaktes.

Om forlagets rolle

Publiseringsrettighetene til bøkene på denne siden er tatt tilbake fra forlaget som opprinnelig hadde dem, i henhold til punkt 5.2.3 i normalkontrakten for skjønnlitteratur: «Er boken utsolgt og det er gått 5 år etter utløpet av det år siste opplag ble utgitt, kan forfatteren kreve at forlaget utgir nytt opplag. Er ikke nytt opplag utgitt innen 6 måneder etter at forlaget har mottatt skriftlig krav om dette, kan forfatteren heve avtalen.»

Om filformater

PDF er valgt fordi det er det som enklest og best ivaretar den opprinnelige formen på illustrerte bøker. Fordi en rekke av illustrasjonene går over to sider, anbefales det at PDF-leseren din stilles inn på visning av doble sider.