Ellen har tagget meg med bokmemet som svirrer rundt for tiden:

Pick up the nearest book.
Open on page 123.
Find the fifth sentence.
Post the next three sentences.
Tag five people, and acknowledge who tagged you.

Boka som var nærmest meg da jeg leste utfordringen slo mobiltelefonen min (som er proppfull av bøker) med noen centimeter. Det er Nigella Bites, av uforlignelige Nigella Lawson. På side 123 finnes det faktisk ikke fem setninger, bare tre, så det blir å fortsette etter andre setning på side 124:

I’d heard, and read, about this culinary tradition from the deep South, but wasn’t expecting it, in all honesty, to be good. The truth is it’s magnificent, and makes converts of anyone who eats it. But, if you think about it, it’s not surprising that it should work: the sweet, spiky drink just infuses it with spirit of barbecue.

Hva er det kulinariske vidunderet Nigella skriver så pasjonert om? Skinke kokt i Coca-cola, selvsagt! Nei, det var ikke det vi spiste igår – dessverre, vil jeg si. Men etter den ufyselige flaggkranglingen her i byen i det siste syns vi det uansett var helt greit å kjøre veldig unorsk på dagen, så det ble risotto (laget av arborio-ris, naturligvis) med portobellosopp og asparges. En kald Alsace-vin var utmerket tilbehør.
Jorunn, Elisabeth, Hans Petter, Elin og Prinsesse Ragnhild er hermed tagget.