Eirik Newth er utdannet astrofysiker, men har i mer enn 30 år jobbet med formidling av vitenskap og teknologi. Han har utgitt 25 bøker som er oversatt til 21 språk, vært fast spaltist i VG og Aftenposten og blant de første i landet til å podkaste, kjøpe ebøker, blogge og ta i bruk sosiale medier.

Siden 2010 har han fokusert på fremtidens muligheter og utfordringer. Han har holdt foredrag, vært rådgiver for og skrevet tekster for kunder som Forsvaret, Statsministerens kontor, Telenor, Kommunenes sentralforbund, HP, Siemens og PST.

Eirik brukes mye som kilde i massemediene og driver podkasten “Romkapsel”, som regnes blant landets ledende på teknologi. I 2021 ble han utpekt til å sitte i regjeringens klimautvalg og har siden viet mye av sin tid til å se på hvordan Norge skal tilpasse seg det grønne skiftet som nå tvinger seg fram.

Fun facts:
Eirik var deltaker i sesong 2 av “Skal vi danse” i 2006, der han kom til 5. runde uten å ha et grann av talent. Siden har han takket nei til “Farmen” gjentatte ganger fordi han er altfor gammel til å leve uten moderne bekvemmeligheter i ukesvis, sammen med en haug med influensere han ikke aner hvem er.

Eirik er kjent for å være kattegal og vil helst intervjues sammen med en katt eller flere. Han fant i sin tid opp en ny type kattematemaskin for å sørge for at husets herskere var tilfredse.

Han har vært ghostwriter for filmstjernen Alan Alda og spiste en gang lunsj med en Apollo-astronaut uten å nevne måneferder med et ord. Isteden ble det snakk om kjøttkaker i brun saus.

En fullstendig CV finnes her.

Pressebilder
Fotograf skal alltid krediteres når et bilde brukes.

Eirik Newth fotografert med egenprodusert kattemater.  Foto: Thomas Bjørnflaten, nyebilder.no.

Klikk for å laste ned

Eirik Newth fotografert under et foredrag. Foto: Egil Hofsli.

Klikk for å laste ned