…er tittelen på en sak jeg har i Dagbladet idag, med undertittel “Hva skal kunstnerne leve av om ti år”. * teller * 3-2-1-hysterisk respons! 😉
Oppdateringer:

Klikk for støtre bilde

Mitt første toppoppslag på db.no – jeg er “old media” nok til å synes det er litt kult. Foreløpig er det tilhengerne av fri fildeling som dominerer debatten, med ett og annet innslag fra folk som understreker opphavsrettens betydning (noe jeg også gjør, forøvrig). Og nei, selvsagt er det mange som ikke har lest teksten før de kommenterte. Det er lange tradisjoner for slikt i Norge (jamfør alle kulturdebattene som starter med “Jeg har ikke lest boka, men…”)
Ad skjermdumpen: vi ser altså en piratkopiert (og presumptivt) fildelt utgave av Windows XP. Til hvilket jeg bare kan si: “What is WRONG with you people!” En ting er det juridiske aspektet – hvorfor bryte loven når det finnes strålende gratisalternativer. Men vi snakker altså om et operativsystem her, dvs noe som får full tilgang på maskinvaren og alle dine data. Windows er ille nok, men dette er jo bare å trygle om at hele privatlivet havner hos botnet-administratorer i Moskva… * hutre, hutre *