Som tidligere påpekt i denne bloggen, er hovedproblemet med å kjøpe leseplate i Norge mangelen på store ebokhandler som kan selge til Norge. De mange hundre tusen Kindle-titlene på Amazon er utilgjengelige for oss fordi leseplaten ikke selges til utlandet, og mange ebokhandlere er bundet av regionale kontrakter som gjør det ulovlig å selge til kunder utenfor USA og Canada.
Nedenfor følger en foreløpig liste over ebokhandlere som leverer til Norge, samt et utvalg av erfaringer brukerne har gjort med ebokhandlerne (ikke overraskende ser det ut til at DRM-beskyttelsen gir endel teknisk hodebry). Bokhandlerlisten og erfaringene er ikke fullstendige, imidlertid. Legg inn dine tips, så oppdaterer jeg fortløpende!
Noen store ebokhandlere:

  • digitalbok.no: Begrenset utvalg fra av nyere norske titler, hovedsaklig fra forlaget CappelenDamm.
  • eBooks.com: Med 168 000 titler er den den nest største etter Amazon. Stort formatutvalg, mange av bøkene kan kjøpes fra Norge.
  • Fictionwise: Mange av titlene kan kjøpes fra Norge.
  • Kobobooks: Mange av titlene skal kunne kjøpes fra Norge.
  • Mobipocket.com: Selger hovedsaklig til mobiltelefoner, mange titler kan kjøpes fra Norge.
  • Sony eBook Store: Selger kun til Sony Reader-serien, krever Windows-programvare, kun tilgjengelig for kunder i USA og Canada (se nedenfor, dog).
  • Waterstones.com: Selger til Sony Reader-serien.

Noen erfaringer:
Rudolfsen: Jeg har selv kjøpt flere ebøker fra Waterstones, som jeg har lest på min prs-700. Det fungerer fint, bortsett fra noe trøbbel med DRM. […] Jeg lastet ned Adobe Digital Editions som en må for å autentisere leseplaten. På det tidspunktet så var ikke serveren til AdobeID oppe, så jeg fikk ikke autentisert Digital Editions, som en også må. Når jeg da kjøpte en bok med DRM fra Waterstones og åpnet denne på en uautentisert Digital Editions, så blir denne låst til maskinen. Da jeg i etterkant fikk autentisert så, ble det krøll. Boken lot seg ikke åpne, og 3 telefoner til Waterstones senere + Adobe forums ++ er jeg like langt. 1 stk lovlig betalt bok som er ubrukelig. (Fra kommentarfeltet i denne bloggen)
Reidar Bratsberg: Jeg har en Cybook, og finner at jeg leser ganske mye på den, selv om grensesnitt og software kunne vært mye mye bedre. Og Baen er en gullgruve… Vær imidlertid advart mot å kjøpe bøker i Mobipocket-format på digitalbok.no hvis du ikke er Windows-bruker. DRMen må “dekrypteres” på en Windows-maskin.
I slutten av januar skrev Digitalbok.no til meg at en løsning for andre skulle være oppe i løpet av en ukes tid. Jeg venter fortsatt, og nå svarer de ikke lenger på mail. Nå er jeg helt i stand til å få opp Mobipocket-programvaren i en virtuell Windows-maskin eller lignende, men jeg kjenner at det gidder jeg bare ikke. Hadde butikken informert om dette forholdet før jeg kjøpte, og jeg virkelig ville ha boka, kunne jeg kanskje gjort det.
Så, bortkastede penger… (Med mindre Visa kanskje vil tilbakeføre den transaksjonen…. Hmmm :-)). (Fra kommentarfeltet i denne bloggen)
Stig Ove Voll: [B]ruker et norsk MasterCard fra EnterCard Norge AS [mot Sony Ebook Store]. Fungerer som bare det. (Via Twitter)