iguana

Jeg trodde min bok ble dårlig behandlet, inntil jeg fikk se hva de gjorde med min mors billedbok Iguana våkner (klikk på skjermdumpen over for stor versjon). Dette er så dårlig at det hadde vært morsomt, om ikke det hadde vært så trist. Jeg vet ikke hvem som skanner inn billedbøker for Nasjonalbiblioteket, eller hva slags utstyr de bruker. Men det som nå kan fastslås er at produksjonsprosessen bak bokhylla.no mangler et ledd for kvalitetssikring – oppslag som det over ville aldri ha sluppet gjennom i motsatt fall.

Man skulle tro at kvalitet sto sentralt i forhandlingene mellom Kopinor og Nasjonalbiblioteket som førte til avtalen (PDF) som gjorde bokhylla.no mulig, men blant avtalens 21 punkter finnes ingen som forplikter Nasjonalbiblioteket til å levere ebøker av en akseptabel kvalitet. Selv om avtalens §6 kan gi inntrykk av at det kun er Kopinor som kan trekke enkeltverk fra prosjektet, har forfatterne fremdeles full disposjonsrett over verket. Det er en rett det kan bli aktuelt å bruke…
Oppdatering: Jan Omdahl har en vettug gjennomgang av bokhylla.no i dagens Dagbladet.