Mark Ellingham og Tony Wheeler, skaperne av henholdsvis Rough Guides og Lonely Planet, har ifølge Guardian Online begynt å få dårlig samvittighet for bidraget de har gitt til den globale oppvarmingen ved å inspirere millioner av mennesker til å sette seg på flyet til eksotiske reisemål:

Asked if he felt guilty about the hundreds of flights he has undertaken, Mr Wheeler – visiting London on a business trip from Australia – said: “Absolutely. I’m the worst example of it. I’m not going to stop but every time I jump on a plane I think, ‘oh no, I’m doing it again.'”

Nå går ikke reisebokutgiverne inn for at vi skal holde opp å fly, men de anbefaler lengre opphold på reisemålet og en litt mindre nonchalant holdning til å slenge seg på et fly til utlandet. For de av oss som vil gjøre noe mer konkret, har The Guardian laget en liste over CO2-reduserende tiltak man kan gi penger til. For å kompensere for de 1,8 tonnene med CO2 som slippes ut per passasjer på en flytur frem og tilbake til Kina, kan man f.eks. gi et par hundrelapper til et treplantingsprosjekt. Kanskje en idé for turarrangører å tilby en slik mulighet?