Jeg var i sin tid mektig stolt av å være først ute med å bruke begrepet forfatterblogg, men må nok belage meg på lavere googlerank heretter. Nylig lanserte nemlig Bokklubben Forfatterbloggen, et norsk motstykke til Amazons forfatterbloggtjeneste. Dette var noe jeg etterlyste i min kronikk i Aftenposten i januar, og når Bokklubben varsler at bloggen skal markedsføres tungt i alle kanaler når bokhøsten stunder til, er det utelukkende positivt. Vi trenger flere bloggende forfattere, og en felles plattform vil ikke bare drive trafikk, men også redusere teknologiangsten og gi trygghet gjennom felleskap (særs viktig for norske forfattere). Vi får håpe at det gærstygge standarddesignet, tregheten i systemet, problemene med tegnsettet som bl.a. skjemmer Tor Åge Bringsværds innlegg og de mange 404-feilene som dukker opp nå, er barnesykdommer (de ulogiske URLene er det vel verre å gjøre noe med.)
Jeg har fått tilbud om å blogge i Forfatterbloggen, men har inntil videre takket nei. Dels handler det om ikke å spre seg for mye (jeg blogger allerede ukentlig et annet sted), dels handler det om mitt forhold til bloggingen. Denne forfatterbloggen er et personlig fristed, driftet og fullfinansiert av undertegnede og totalt uavhengig av oppdragsgiverne jeg vanligvis jobber for. Teknologien har skapt en gullalder for den genuint personlige publiseringen, jeg har nytt godt av det fra første stund og akter å fortsette å gjøre det. Så får det heller være at jeg kanske ville ha fått flere lesere under et banner prydet med kontrafeiet til Unni Lindell og Anne B. Ragde. 😉