Som Jorunn har blogget, er vi store fans av Battlestar Galactica (BSG blant venner) her til gards. Jeg har vært en fan av science fiction siden Armstrong gikk på Månen, og vil uten videre hevde at den nye versjonen av filmen og TV-serien fra 1978 er noe av det beste som er laget i genren – punktum. Bloggpostingen Why Smart People Love ‘Battlestar Galactica’ har en pretensisøs tittel, men holder det den lover – her finnes det mange gode argumenter for å følge med på NRK2 eller være mer oppdatert på DVD:

Battlestar is basically a unique sci-fi show that is dramatic and sexy and dark and interesting and not about spaceships and aliens but about humanity and interpersonal relationships and about a lot of interesting existential sociological issues, that just happens to be set in space.

Ikveld har sesong 3 av BSG premiere i USA, og dermed har alle utenlandske fans et etisk dilemma: torrente eller ikke torrente før man rekker å dette over spoilere? Jeg går gjerne med T-skjorter som erklærer at mediabransjens mislykte forretningsmodell ikke er mitt problem, men i dette tilfellet er det jo ikke riktig. Ventingen på sesong 3 er mitt problem. Hvor ble det av TV-på-bestilling, som så mange snakket om på 90-tallet? 🙁