Geir Rakvaag i Dagsavisen/Nye Takter har en god artikkel om YouTubes fremtid etter at Google nå har kjøpt hele stasen. Rakvaag tror at Google kommer til å gi etter for presset fra musikk- og filmbransjen og sørge for at tusenvis av videoklipp som er lagt ut i strid med opphavsretten fjernes. Dilemmaet er at en del av det som nå ligger på YouTube rett og slett ikke eksisterer i noen annen tilgjengelig form. For brukerne er alternativet i slike tilfelle ikke å velge iTunes eller Play.com isteden, men ingenting. Nada:

Artister og plateselskap er alltid ømme punkt i slike sammenhenger, men her er det TV-selskaper som også kommer til å ha litt å innvende. Og som før eller senere kommer til å fjerne herlighetene fra nettet. Så er det ingen som får sett dette gamle materialet lenger, fortsatt ingen som tjener noe på det, og så ender det med at ingen er fornøyde.

Fjerningen er allerede igang: japanske TV-stasjoner har sørget for at titusener av klipp fra deres sendinger er blitt borte. Det er bare å skynde seg til YouTube mens klassiske klipp fra sendingene til Morning Musume ennå finnes, som denne konkurransen hvor det gjelder for deltakerne å holde seg rolige mens en øgle forsøker å spise svinekoteletten som er festet til hodene deres. 😉