Via Espen fant jeg den nye bloggen til Stephen Fry, strålende skuespiller og forfatter, allment veldig smart fyr, machue og dingsenerd av episke proporsjoner. Det første innlegget handler om Frys forhold til PDAer og smarttelefoner, som han åpenbart har eid veldig mange av gjennom årene (dog ikke japanske, Linuxbaserte dippedutter, såvidt jeg kan se… 😉 Selvsagt elsker mannen som gjorde en perfekt Jeeves iPhonen han har fått spesialtilpasset for britisk bruk, men han er også svært glad i sin Nokia E90 Communicator (jeg forbigår i taushet omtalen av E61i – her skiller vi lag på estetisk grunnlag).
Det han virkelig savner på de Symbian-baserte smarttelefonene han har prøvd er noe som er vanlig på Blackberry, Treo-serien og iPhone, nemlig SMS-tråder. Min E61i har allverdens plass til tekstmeldinger, men de ligger like usortert som i den aller første Panasonic-telefonen jeg kjøpte engang i bronsealderen. Det vil si, de lå usortert. Via Eseries-bloggen fikk jeg igår beskjed om at Nokia Beta Labs (som er vel verdt å følge med på for alle seriøse Symbian-brukere) har sluppet Conversation, som delvis løser dette problemet.

Screenshot0009.jpg

Etter installasjon får du et ekstra flak på kontaktlista, slik at et trykk til høyre får fram en liste over alle SMSer, organisert etter hvem som har sendt deg dem. Conversation legger seg ikke inn i SMS-menyen, så dette nok først og fremst tenkt som et kontaktverktøy. Men jeg har allerede hatt god nytte av programmet, blant annet ved at jeg nå kan holde SMSer fra folk jeg ikke vil ha på kontaktlista mi samlet, og lettere slette SMSer som ikke lenger har noen verdi. Anbefales varmt for installasjon, med andre ord.