…du leser om noe interessant for aller første gang i PC World. Det sier dermed mye om min mobilkompetanse at nettstedene nedenfor nettopp ble funnet i siste nummer av angjeldende blad (nei, jeg betaler ikke for det, IT-snobb som jeg er er… 😉 Men altså:

Screenshot0014.jpg

wap.tlf.no: Veldig kjekt for oss med wifi-telefoner, og som dermed kan sjekke hvem som ringer helt gratis når vi er innen rekkevidde av et trådløsnett. Sannsynligvis er det også billigere å bruke dette via GPRS/3G enn å gå. Kartfunksjonen er ikke helt presis – da jeg søkte på mine foreldres telefonnummer havnet jeg langt ute på landet, bokstavelig talt.

Screenshot0016.jpg

wap.sesam.no: Den lille silkeapen som utfordrer 900-kilosgorillaen Google har selvsagt mobilsøk, som nok er mest nyttig når du skal søke etter norske nyheter på reise. Søket er ikke alltid like presist, og lange trefflister er upraktiske å bla seg gjennom. Over ses resultatet av et søk på Erik Tandberg, som forøvrig fikk St. Olav forrige søndag (!). Det er tydeligvis en hest et sted som heter Tandberg.

Screenshot0018.jpg

wap.netcom.no: Alle unntatt norsk offentlig sektor (og da særlig skoler og biblioteker) vet at portaler er dronter. Men mobilen din er en tidsmaskin som tar deg tilbake til Clinton-boomen, da du måtte tenke utgiftene mens du surfet på en sniletreig linje i jakt på nettsteder med kjøtt på knokene. I en slik retroverden kan portaler som wap.telenor.no spare tid, penger og ergrelser. De kan også gi oss nye ergrelser og pirrende reklamebannere, som bildet over viser. Og selvsagt brukes portalene kun til å finne innhold som så dumpes rett i RSS-leseren din – min favoritt i så måte er bloglines.com/mobile. 🙂
wap.trafikanten.no: Ga feilmeldingen “Innholdstype støttes ikke” da jeg prøvde den, men sies å være veldig nyttig. Det er sikkert sant, men når jeg står og fryser på en holdeplass i vinter har jeg ikke lyst til å se “Innholdstype støttes ikke” på skjermen. Dette er forøvrig tjeneste som virkelig vil bli nyttig med lokalisering og sanntidsinformasjon fra ruteselskapene – begge deler fins nå, hver på sitt sted, så hva venter vi på?

Screenshot0011.jpg

wap.sas.no: Jeg har visst at man kan sjekke inn via mobilen, men det er altså her man gjør det. Takket være innsjekkingsautomatene har ikke egentlig incentivet vært der, men den siste tiden har det vært laaange køer foran disse automatene. Neste gang, med andre ord… (Har ennå ikke funnet noe tilsvarende for Norwegian, forøvrig.)

Screenshot0012.jpg

wap.dnbnor.no: Det er sikkert kjekt å kunne nå banken via mobilen, eller er det egentlig det? Denne løsningen fordrer at jeg tar med meg kodegeneratoren ut av huset, og det føler jeg sant å si veldig lite for. Nice to know, but need to know? Nah…

Screenshot0020.jpg

Til slutt et par nettsteder jeg fant helt på egen hånd. Ettbindsleksikonet Caplex er som skapt for wap, men om du prøver å skrive wap.caplex.no får du feilmelding. Cappelen har inngått en avtale med en teleleverandør, og krever at du sender en SMS i bytte mot en peker. Dustete i annen, og heldigvis finnes det en workaround i form av pda.caplex.no, som fungerer fint i Nokia-nettleseren. Gjør den ikke det på din telefon, henter du Opera Mini på operamini.com. Det garanterer ikke at søket ditt er aktuelt, imidlertid. Caplex har enda større problemer med oppdateringen enn Store Norske (som ikke har en mobilversjon), noe skjermdumpen ovenfor beviser i all sin gru.