Okei, jeg må ha vært ganske sløv for ikke å ha sett dette. I likhet med Dagbladet har VG begynt å hekte kommentarer på enkelte saker, som denne om byråd Listhaugs forslag om å sparke udugelige lærere. Men i motsetning til Dagbladet, har VG klare brukesbetingelser knyttet til kommentarene. Klikker du for å kommentere, dukker dette opp:

Kommenterer du anonymt, uten å logge inn, vil ikke kommentaren publiseres før den er godkjent av VG. Logger du inn med din VG konto og kommenterer via den, blir den publisert umiddelbart. VG Nett forbeholder seg retten til å slette eller la være å publisere innlegg som i liten grad bidrar til sakens tema.

Merk den siste setningen: vi snakker om noe så enkelt og nyttig som en off topic-klausul. Noen i systemet har tydeligvis skjønt at VG Nett ikke er en avis på nettet, men et nettsted som blant annet publiserer noe innhold fra en avis. Og som derfor blir betraktet og brukt som et nettsted, på godt og vondt. At nettdebatter sporer av fordi folk ikke holder seg til saken er gammelt som USENET, hvilket vil si svært gammelt.