Gisle Hannemyr tar for seg Econ-rapporten jeg blogget om forleden, og river den i fillebiter. Et eksempel:

For å kunne blåse opp sluttsummen til 778 MNOK legger ECON en rekke ubegrunnede forutsetninger til grunn. For eksempel antas det at nesten fire millioner dokumenter i 2009 skal konverteres for hånd, til en gjennomsnittelig pris på kr. 47,53 pr. dokument. Selv benytter jeg med hell fri programvare til å gjøre dette automatisk og nesten gratis.

Når jeg for andre gang på kort tid står overfor en konsulentrapport av tvilsom kvalitet, må jeg jo lure på om dette er normen i konsulentbransjen. Og i så fall: burde ikke våre folkevalgte (i dette tilfellet Bent Høie fra Høyre) utvise noe større skepsis når det dumper inn blatante bestillingsverk? Det er mulig det er gjort allerede, men her er et forslag til et hobbyprosjekt for en gravende journalist i f.eks. Dagens Næringsliv: finn ut hvor høy andel av rapporter av dette slaget hvis konklusjoner ikke er i bestillers interesse…