I en kampanje for Sainsburys-kjeden lager Jamie Oliver familiemiddager for fem pund (tilsvarende femti norske), og får som vanlig kritikk. Kritikken går på valget av varer: han kunne ha laget enda billigere middager ved å velge ingredienser fra nederste hylle. Alt jeg kan si, er at en rekke av Jamies oppskrifter lar seg realisere for godt under en femtilapp i vårt eget kjære høykostland, og med gode ingredienser. Jeg laget en av dem igår, en nydelig pasta peperonata.
Hovedingrediensene er paprika og løk som langsomstekes i en halvtime, samt hvitløk, persille, parmesan og en skvett balsamicoeddik. Parmesanen er den dyreste ingrediensen, men likevel ble det mat nok til tre voksne (vi var sultne, OK?) for godt under førti kroner. To voksne og to barn er fullt mulig for under femtilappen, med andre ord. I tillegg var maten vegetarisk, som seg hør og bør for to som fremdeles er litt preget av India-turen.