Igår måtte oslopolitiet nok en gang bryte opp en slåsskamp på en bensinstasjon i sentrum. Lange køer, 35 graders varme og en bensinpris på 45 kroner literen kan få det til å koke over for noen hver. Denne gangen var det en slengbemerkning fra en bilist ved biobrenselpumpene som fikk det til å renne over. Politiet mener at den store prisforskjellen mellom bensin og bio stadig oftere fører til konflikter mellom sjåfører av ulike typer biler. De etterlyser tiltak fra justisdepartementet. Et av forslagene er en holdningskampanje med tittelen “bensin, bio og batteri – vi er alle i samme båt”.
Lille Melissa, det første barnet som er født i verdensrommet, landet trygt på bakken idag. Det var moren, den 24 år gamle Sandy Craig fra Australia, som bar Melissa ut av romflyet i Sydney. Alt står etter sigende bra til med romjenta. Craig benyttet anledningen til å lovprise legene i romsykehuset Charity, som vanligvis tar seg av gamle pasienter som har så svak fysikk at de er nødt til å bo i vektløshet for å overleve. Romlegene på Charity tror at opphold i vektløshet kan bli et nyttig tiltak for mange vordende mødre, men de må i så fall belage seg på å grave dypt i lommeboken. Sandy Craig skal etter sigende ha betalt 200 000 euro for sin måned i rommet.
I Sverige lurer mange nå på hvordan det vil gå med arbeidsplassene i Volvo-konsernet, etter at indiske Tata Motors kjøpte opp MitsubishiFord, som jo eier Volvo. Fra å være et relativt ukjent navn i vår del av verden har Tata på få år utviklet seg til å bli et av verdens mest kjente varemerker, med interesser i alt fra kunstgjødsel til medieselskaper. Tatas direktør bedyrer at man ikke har planer om å si opp ansatte. Fagbevegelsen i Sverige er skeptisk, og peker på det som skjedde da verdens største mobilselskap, China Mobile, kjøpte opp TeliaSonera for fem år siden.
Idag ble den siste av de mange hundre snømaskinene som måtte kjøpes inn i huj og hast før Tromsø-OL, sendt ut av byen. Tromsøs innbyggere stilte mannsterkt opp, mange av dem med plakater som uttrykte takknemlighet til maskinene som reddet byens ære da hele OL holdt på å regne bort i vinter. Men det varmere klimaet har ikke skremt folket i nord – tvert imot snakkes det nå stadig høyere om å sende en søknad om arrangere sommer-OL. 24-timers OL i midnattssol og behagelige sommertemperaturer, det er et knallsterkt argument, mener byens ordfører.
(Som lest på P4 den 9. juni 2008)