Denne artikkelen om DRM i PC Pro oppsummerer status for øyeblikket og har flere gode poenger. Som for eksempel at alle DRM-systemer har bygd inn i seg begrensninger som kanskje kan virke rimelige når du kjøper produktet, men som på lang sikt kan resultere i at du helt mister kontrollen over det:

Nearly all the major services have restrictions on how often a playlist can be burned to CD (seven times in the case of iTunes and Napster), and most have limits on how many times a track can be downloaded. Given that you might want to listen to your purchased music over a lifetime, not just a couple of years, it’s likely that we’ll all come up against the limits of DRM at some point in the future.

I gamle dager var det slik at kulturprodukter levde så lenge at de kunne gå i arv. I mine foreldres bokhylle står bøker som ble eid av deres foreldre, for eksempel. Hadde det ikke vært for at DRM i det store og hele er i ferd med å råtne på rot, kunne det sett stygt ut for den tradisjonen…