Gas 2.0 skriver om firmaet Zhejiang 001 Group, som har lansert en elektrisk versjon av det som ser ut til å være en variant av den populære folkebilen Chery (se bildet nedenfor). Det som skiller denne bilen fra det store grosset av elbiler er energikilden, som er store solcellepaneler som kan monteres oppå biltaket (de er altså ikke integrert i selve karosseriet). Prisen er anslått til å bli $ 5560.

Flickr-foto av anuradha, (cc)

Dette er i utgangspunktet en smart idé i et land som har langt dårligere utbygd strømnettverk enn f.eks. Norge. Men samtidig demonstrerer bilen den største begrensningen med solceller, som er den lave effektiviteten. For å oppnå den maksimale rekkevidden på 150 kilometer, må batteriet lades av solcellene i 30 timer – under lysforhold som stort sett er bedre enn dem vi har i Norge.