Paleo-Future peker til en artikkel fra 1936, der  Dr. Milton A. Bridges ved Columbia University påpeker at man i framtiden ikke vil utvikle piller som erstatning for mat. Resonnementet er like riktig den dag idag, og baserer seg på et enkelt kaloriregnskap. En voksen har et dagsbehov på mellom 2000 og 3000 kilokalorier, og den mest effektive næringskilden vi vet om – rent fett – har et kaloriinnhold på 9 kilokalorier per gram.

Shot of pills by sparktography.

Det innebærer at man kun for å få dekket det rene energibehovet må konsumere rundt 350 gram rent fett hver dag – mange hundre ganger vekten til en typisk pilledose. Dr. Bridges peker på at fremtidens mennesker godt kan ta piller som tilfører vitaminer og viktige mineraler, men det er kun som et supplement til det daglige kostholdet:

These foods, if the diet is properly balance, will provide the other necessary elements at the same time, Dr. Bridges declared, making the pills just so much surplusage, as far as the normal appetite is concerned.