Egil Skalltje spør om jeg kan legge ut en kort oppskrift på hvordan man poster med PDA. Det gjør jeg med glede, men også med to forbehold: mangelen på passende programvare for min PDA gjør at jeg bruker en vevbasert løsning (Movable Type). Og siden min gamle Nokia ikke støtter GPRS bruker jeg GSM, noe som innebærer at bloggpostinger bør være kjapt unnagjort. Denne postingen kan tjene som eksempel på hvordan jeg går fram.

Selve postingen blir i hovedsak skrevet offline, i et passende editorprogram (bloggprogramvare baserer seg på ASCII, så man trenger ikke noe avansert). Når postingen er klar starter jeg vevleseren (Opera Embedded for Linux i mitt tilfelle), kobler meg opp, venter til jeg få forbindelse og går til min Movable Type-side.

For å unngå at det lastes ned for mye data, har jeg lagt inn en “kortversjon” av MT-siden. Det er den samme siden som kommer fram ved å velge menyvalget MT It! i f.eks. Internet Explorer. Andre typer bloggprogramvare har tilsvarende hurtigvalg, og en titt på adresselinjen når slike “Blog It!”-sider er oppe viser gjerne en lang URL. Det er denne jeg la inn i Opera, og som gjør at MT starter kjapt og uten for mye dilldall på skjermen.

Jeg fyller ut tittelfeltet, limer inn teksten fra editoren og klikker på “Save” og vips! (OK, litt langsommere enn vips 🙂 ligger bloggpostingen ute på nettet. Så er det bare å komme seg av nettet igjen faderlig fort… Merk: denne løsningen krever også at PDA-nettleseren støtter JavaScript. Det finnes andre løsninger, blant annet en del som baserer seg på Java.