«Grosvold» på NRK mister seere så det står etter, og er nå mest populært hos de eldste, melder VG Nett. NRK leter etter en annen forklaring enn at Fredrik Skavlan var flinkere til å få et forlengst ihjelpisket gammelt øk til å framstå som levende, og presterer følgende:

Det er ikke overraskende at «Grosvold» trekker flest seere i det høyeste alderssjiktet. Det er gruppen 60 pluss som er den største befolkningsgruppen og også dem som ser mest TV, påpeker Tolonen.

Tror vi foregriper eldrebølgen en anelse her. SSBs tabell over folkemengde etter alder og fylke for 1. januar 2008 kan nemlig berette at gruppen over 60 år omfatter rundt 970 000 innbyggere, av et samlet innbyggertall i Norge på litt over 4,7 millioner. Grupper som 0-19 og 20-44 er enn så lenge mye større. Dersom «Grosvold» fremdeles skulle fylle fredagskvelden med spas og moro i 2030, vil forklaringen stemme langt bedre med virkeligheten. 😉