På tirsdag denne uken demonstrerte Toshiba et PC-batteri som lades opp til 90 % kapasitet på bare 10 minutter, melder melder Infoworld. Batteriteknologien kalles Super Charge Ion Batteries eller SCIB, og skal tåle ti ganger så mange opp- og utladinger som litium-ionbatteriene som er vanlige i bærbare datamaskiner idag. Batteriene er allerede i bruk i industrien, og skal lanseres i en elektrisk sykkel av merket Schwinn Tailwind til neste år.
Det er interessant at Toshiba prioriterer et transportmiddel framfor bærbare PCer, da det er på det førstnevnte området at hurtigladende batterier virkelig kan komme til å bety noe. I praktisk bruk har hovedproblemet med batteridrevne biler, motorsykler og sykler hele tiden vært for kort rekkevidde og for lang ladetid: folk vil rett og slett ikke være særlig interessert i å eie en bil som trenger en ladepause på tre timer på turen fra Oslo til Lillehammer.
Ifølge Scwhinns nettside er ladetiden under 30 minutter med den medfølgende laderen. Det er mer enn tallet som oppgis av Toshiba, men betydelig lavere enn normalen for andre batterityper. Langsomt, men sikkert begynner elektrisk drift å bli konkurransekraftig.