Om nettstedet

For første gang i romfartshistorien er det en mulighet for at mennesker drar til Mars i overskuelig fremtid.

Hovedårsaken er det ambisiøse programmet til SpaceX under ledelse av Elon Musk, som har gjort kolonisering av Mars til selskapets hovedmål. Fokuset på Mars og den raske innovasjonstakten vi ellers ser i rombransjen, påvirker også planene til aktører som NASA og Kinas rombyrå.

Vi lever i spennende tider for romfarten, og det er dette jeg vil forsøke å følge opp med dette nettstedet.

Her på Veien til Mars vil du finne fakta om alt som har med bemannet utforskning og kolonisering av Mars å gjøre. Du vil også finne historisk stoff og artikler om Mars i kultur og underholdning.

Under alle artikler er det kommentarfelter der du kan si din mening og stille spørsmål. Jeg er åpen for det meste, så lenge det holder seg innen folkeskikken!

Merk: Artiklene på dette nettstedet oppdateres kontinuerlig for å ta høyde for ny informasjon. Datostempelet på en artikkel angir derfor ikke når den først ble skrevet, men når den hadde sin siste større oppdatering.

Om forfatteren

Artiklene her er skrevet av Eirik Newth, som er utdannet cand. scient med hovedfag i teoretisk astrofysikk. Siden 1990 har han arbeidet på heltid som frilans forfatter og formidler av naturvitenskap for et bredt publikum. Eirik Newth har skrevet tusenvis av blogginnlegg, hundrevis av artikler samt utgitt 24 bøker, som tilsammen er utkommet på 20 språk.

Han har vært spaltist i VG; Aftenposten, =Oslo og Mandag morgen, var programleder for radioprogrammet Superstreng på Kanal24 og brukes ofte som gjestekommentator i radio og TV. Mars har han vært fascinert av helt siden han så mennesker gå på Månen på direktesendt TV i 1971.

Du kan lese mer om Eirik Newth her.

Om administratoren

Jorunn D. Newth er ansvarlig for tilpasning av  WordPress-tema, for informasjonsarkitektur og optimalisering av nettsidene. Jorunn er altså grunnen til at du finner frem til stoffet her, et talent hun til daglig bruker som informasjonsarkitekt hos Eye Networks.

——

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.
Karin Boye